Тайландски политик ветеран заяви в петък, че е провел директни разговори

...
Тайландски политик ветеран заяви в петък, че е провел директни разговори
Коментари Харесай

Тайландски политик е разговарял за освобождаване на заложници от Хамас

Тайландски политик деец съобщи в петък, че е провел директни диалози с палестинската формация " Хамас ", преговаряйки за безвредното освобождение на тайландските заложници, които държи, на фона на бурна дипломатическа интензивност от страна на държавното управление на Тайланд, предава Ройтерс.

Тайните диалози, които са траяли към два часа, са извършени персонално в иранската столица Техеран на 26 октомври и представители на " Хамас " са споделили, че тайландските заложници са в сигурност и за тях се грижат добре, сподели политикът Арийпен Утарасин пред Ройтерс.

" Казах им, че съм тук не с цел да договарям, а просто да желая освобождението им ", сподели Арийпен, който отхвърли да назове имената на представители на " Хамас ", с които се е срещнал.

Правителството на Тайланд към момента не е удостоверило директните договаряния с " Хамас ", само че сподели, че е поискало освобождението на заложниците по разнообразни канали.

Тайланд е в контакт с Иран и други районни държавни управления, които могат да осъществят контакт с " Хамас ", сподели неговият външен министър Парнпри Бахида-Нукара в петък, измежду които Катар и Египет.

Парнпри, който беше в Близкия изток по-рано тази седмица, сподели, че Иран е в близки връзки с " Хамас " и е заречен да помогне с договарянията.

Най-малко 23 тайландски жители са измежду повече от 240 души, взети за заложници, когато " Хамас " атакува Израел на 7 октомври в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на страната.

От повече от 1400 души, които Израел твърди, че са били убити при буйството, минимум 32 са били тайландци.

Около 30 000 тайландски служащи работят в Израел, главно в селскостопанския бранш, а 7 200 от тях са били репатрирани от този момент, съгласно външното министерство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР